Празнично Свинско Печено

Празнично Свинско Печено
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
170 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • свинско контра филе - 1 и 1/2 кг
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 3 бр.
  • печурки - 250 г
  • лук - 1 глава воден лилав лук
  • копър - 1/2 връзка
  • праз - 3 големи стръка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • краве масло - 150 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото с остър нож за филетиране на няколко еднакво дебели парчета и го натъркайте със сол и черен пипер.

Нарежете праза на кръгчета, а гъбите на филийки - запържете ги дълбок тиган с масло и ги овкусете със сол и черен пипер.

Сложете месото в тава върху алуминиево фолио и наредете отгоре зеленчуците.

Навийте месото на руло и го завържете с дебел конец.

Завийте го във фолиото и го сложете да се пече за около един час и половина в гореща фурна.

Нарежете картофите на гредички, морковите на кръгчета, а праза на кръгчета.

Овкусете ги със сол, черен пипер и червен пипер.

Прехвърлете ги в тава, сипете малко и ги запечете.

Малко преди да ги извадите сложете в средата печеното свинско.

Опитайте и вие това Празнично Свинско Печено.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: