Салата от миди с бекон и маков сос

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
227
27
220
04/09/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се отцеждат от соса на консервата. Лукът се реже на ситно и се запържва до златисто в част от зехтина, добавят се мидите и всичко се пържи още 3 минути.

Добавя се виното и розмаринът, похлупва се с капак и се задушава 15 минути на бавен огън. Сваля се от котлона и се добавят нарязаният на ситно бекон, нарязаната на кубчета краставица и ситно нарязаният магданоз.

Добавя се нарязаната зелена салата, солта и всичко се полива с останалия зехтин. Маковото семе се смесва с майонезата и сметаната. Салатата се слага в голяма чиния и се полива със соса.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар