Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Салата от миди с бекон и маков сос

Салата от миди с бекон и маков сос

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Салата от миди с бекон и маков сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • миди - 400 г от консерва
  • бекон - 200 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • краставици - 1 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • майонеза - 4 с.л.
  • мак - 2 с.л.
  • сметана - 50 г
  • зелена салата - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • розмарин - 1 щипка сух
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се отцеждат от соса на консервата. Лукът се реже на ситно и се запържва до златисто в част от зехтина, добавят се мидите и всичко се пържи още 3 минути.

Добавя се виното и розмаринът, похлупва се с капак и се задушава 15 минути на бавен огън. Сваля се от котлона и се добавят нарязаният на ситно бекон, нарязаната на кубчета краставица и ситно нарязаният магданоз.

Добавя се нарязаната зелена салата, солта и всичко се полива с останалия зехтин. Маковото семе се смесва с майонезата и сметаната. Салатата се слага в голяма чиния и се полива със соса.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: