Маков кекс

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Маков кекс1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • нишесте - 200 г пшеничено с вкус на банан или натурално
  • бакпулвер - 1 брой
  • ванилии - 2 броя
  • олио - 4 с.л.
  • мак - 4 с.л. или повече по желание
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта.

Постепенно добавете пшеничено нишесте размесено с бакпулвера и ванилията.

Накрая объркайте с олиото и мака.

Сипете кексовата смес в намазана с масло и набрашнена кексова форма с дупка по средата.

Сложете да се изпече в предварително нагряна фурна на 180 градуса фурна за около 35 минути.

По желание поднесете готовия маков кекс, поръсен с пудра захар.

Макът става не само за сладки кексове с яйца. Може да го добавите и към солен кекс със сирене.

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: