Омлет с пресни картофки по селски

MarianaMariana
Джедай
198
97
101
21/06/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 034
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги сварете за 4-5 минути във вряла подсолена вода. Отцедете ги и ги оставете да се охладят.

Бланширайте зеления фасул, а сланината нарежете на кубчета и запържете в загрятото олио.

Когато отдели достатъчно мазнина добавете ситно нарязаните лук и чесън, а след няколко минути и фасула с картофите. Запържете за 4-5 минути, след което объркайте добре и прехвърлете в тавичка.

Залейте с разбитите яйца и мляко, които сте разбъркали и печете около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар