Пилешка супа с гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пилешка супа с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-7

Необходими продукти

  • пилешко месо - гърди - 300 гр. почистени от кожата
  • зехтин - 2 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки счукани
  • бульон - 1 кубче или 800 гр. пилешки
  • гъби - 2 ч.ч. нарязани на филийки
  • вода - 2 ч.ч.
  • моркови - 2 бр. нарязани на пръчици
  • тортелини - 2 ч.ч. с пълнеж от сирене
  • тарагон - 1 ч.л.
  • сметана - 150 мл готварска, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете пилето и чесъна в зехтина за 5 минути, докато месото си промени цвета. Добавете бульона, гъбите, водата и морковите.

Оставете сместа да заври. Покрийте с капак за около 2-3 минути. Добавете тортелините и продължете да варите без капак 5 - 6 минути, до омекването им.

Ако решите да добавите сметана, долейте я бавно, разбъркайте и снемете супата от котлона.

Вместо с тортелини, може да поднесете супата с крутони, които обаче поръсвате при поднасянето.

Рейтинг

4.2
54
43
32
20
10
Дай твоята оценка: