Начин на приготвяне
Нарежете гъбите, сипете ги да се пържат в загрятото масло, добавете настъргания на едро морков и ситно нарязания лук, захлупете тигана, намалете съвсем силата на котлона и оставете сместа да къкри около час.
Разрежете хляба на парчета, сложете ги в тавичка и ги запечете във фурната.
Сложете пилешкото бутче в тенджера, залейте го с 1 л студена вода, посолете го и го варете на тих огън 50-60 мин.
Извадете свареното бутче от тенджерата, пуснете във врящия бульон сиренето, нарязано на парченца, и бъркайте 5-7 мин. до пълното му разтваряне.
След като бульонът поври 2 мин., сипете вътре гъбите с моркова и лука, добавете отделеното от костта и накъсано месо и оставете супата да поври 5 мин.
Изключете котлона, поръсете с черен пипер на вкус, похлупете тенджерата и оставете пилешката супа да престои 30 мин., след което я поднесете със сухарите.