Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа с гъби и сирене

Пилешка супа с гъби и сирене

Пилешка супа с гъби и сирене
Снимка: Admin
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
135 мин.
Общо
155 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешко месо - 1 бутче
  • гъби - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • топено сирене - 400 г
  • хляб - 4 филии за тостер
  • масло - 30 г краве
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите, сипете ги да се пържат в загрятото масло, добавете настъргания на едро морков и ситно нарязания лук, захлупете тигана, намалете съвсем силата на котлона и оставете сместа да къкри около час.

Разрежете хляба на парчета, сложете ги в тавичка и ги запечете във фурната.

Сложете пилешкото бутче в тенджера, залейте го с 1 л студена вода, посолете го и го варете на тих огън 50-60 мин.

Извадете свареното бутче от тенджерата, пуснете във врящия бульон сиренето, нарязано на парченца, и бъркайте 5-7 мин. до пълното му разтваряне.

След като бульонът поври 2 мин., сипете вътре гъбите с моркова и лука, добавете отделеното от костта и накъсано месо и оставете супата да поври 5 мин.

Изключете котлона, поръсете с черен пипер на вкус, похлупете тенджерата и оставете пилешката супа да престои 30 мин., след което я поднесете със сухарите.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: