Пилешки бутчета с ябълки и маслини

MarianaMariana
Джедай
198
106
108
04/06/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо657
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината за пилешките бутчета, като смесите горчица с мед и зехтин. Добавете сол и черен пипер, разбийте добре и намажете месото с получената смес. Оставете бутчетата да се мариноват 2 часа в хладилник.

Междувременно нарежете ябълките на парчета и ги подредете на дъното на предварително намазнена тава. Смесете ситно нарязания лук, с чесъна, маслините и зелените подправки и разстелете получената смес върху ябълките.

Отгоре поставете маринованите бутчета, залейте с ябълковото вино и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 50 минути, като по време на печенето ги обърнете веднъж.

Удобна бамбукова щипка за сервиране и барбекю-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобна бамбукова щипка за сервиране и барбекю
3.60 лв.
2.77 лв.
Виж ››

Лека, качествена и удобна за употреба бамбукова щипка. Подходяща е както за сервиране на храна, така и за барбекю, скара, фурна. Не поема цветовете и миризмите от храните.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар