Пилешко с черен пудинг

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пилешко с черен пудинг2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
34 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
154 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 2 глави
  • масло - 50 г
  • картофи - 1 кг
  • ябълки - 1 бр.
  • черен пудинг - 125 г нарязан
  • бульон - 450 мл пилешки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оваляйте пилешките бутчета в подправките и брашното. Загрейте олиото в тиган и запържете лука. Сипете малко брашно, разбъркайте и махнете от огъня.

Загрейте половината масло и запържете бутчетата. В тава за печене наредете тънко нарязани картофи, отгоре сипете лука и пилешкото. Добавете нарязаната ябълка и черния пудинг.

Завършете с пласт от останалите картофи, сипете бульона, сложете капак и запечете в загрята на 180 градуса фурна за 90 минути. Махнете капака, сипете оставащото масло отгоре и запечете до златистокафяво.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: