Сливенска туршия

20/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Всяка година затваряме по не по един вид туршия, която до този момент не сме опитвали! Така килерът ни е пълен с вкусна зимнина!"
  • Приготвяне120 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо145 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 828
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 5 кг здрави зелени пиперки
  • домати - 5 кг здрави зелени
  • зеле - 1 брой средно голяма
  • целина - 2 глави
  • моркови - 2 кг
  • магданоз - 2 връзки
  • черен пипер - 25 - 30 зърна
  • вода
  • оцет - равно количество с водата за саламурата
  • сол - 60 г на литър течност, за саламурата
  • захар - по 10 г на литър течност
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ивици и се смесва с нарязаните на кубчета или пръчици моркови и целина, едро нарязания магданоз и черния пипер. Наредете в буркани измитите домати и пиперки, като между редовете сложете от горната смес.

Към сместа от вода и оцет се прибавят захарта и солта. Течността се сварява и се оставя да изстине, след което с нея се залива туршията.

Бурканите се затварят плътно и се прибират на хладно място и тъмно.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар