Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Желета»Глазиран мус с ягоди

Глазиран мус с ягоди

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Глазиран мус с ягоди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • яйца - 5 бр. белтъци
  • захар - 250 г
  • сол - 1 щипка
  • ягоди - 600 г
  • сметана - 250 г
  • плодов ликьор - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двеста грама захар се заливат със 70 милилитра вода, кипват се и се свалят от котлона.

Половината ягоди се почистват и се пасират. Белтъците се разбиват със солта на сняг.

Добавя се ягодовото пюре и половината ликьор. Сметаната се разбива и се добавя към белтъчната смес. Разпределя се в купички или чаши и се оставя във фризера за 3 часа.

Останалите ягоди се смесват с останалата захар и останалия ликьор и се пасират. С тази смес се глазира замразеният мус и се сервира веднага.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: