Начин на приготвяне
Почистете измитите ягоди и ги смелете заедно със сиренето кварк и захарта.
Захарта може да варира според това колко сладки са ягодите.
Сложете листата желатин в студена вода и оставете да набъбнат за няколко минути.
Междувременно затоплете леко водата до 70 градуса и сложете в нея набъбналия желатин (добре отцеден). Разбъркайте.
Смесете желатина с ягодите и разбъркайте добре. Приберете в хладилник за половин час. Ако желатинът е стегнал много, може да го разбиете после с миксер.
Разбийте сметаната на гъст и пухкав сняг. Прибавете го към ягодовия крем, като разбърквате леко с шпатула.
Този мус може да се хапва директно или да се излее върху блатовете на торта и да се остави хладилник за няколко час.
Желираният мус с ягоди е лек и много ефирен десерт, наистина разкошен!