Начин на приготвяне
Разреждаме майонезата с помощта на виното и 3-4 с.л. студена вода до гъстотата на разбито кисело мляко.
Заливаме желатина с 3-4 с.л. студена вода и след като набъбне, го разтопяваме на гореща водна баня.
Прибавяме го към майонезата, като го изсипваме на тънка струя при непрекъснато разбъркване.
С така приготвения желиран сос Майонеза (докато още не е желирал) можем да заливаме варени яйца и месо.
След това слагаме в хладилник, за да стегне нанесеният върху тях сосът за месо.
По наше желание можем да разнообразим цветово част от соса. За да получим:
- розов цвят - използваме 1 с.л. доматено пюре
- зелен цвят - използваме сока от 1/2 връзка магданоз
- кафяво - използваме с разтвор от карамелизирана захар.