Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Желиран сос Майонеза

Желиран сос Майонеза

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • майонеза - 450 г
  • желатин - 2 с.л.
  • бяло вино - 3 - 4 с.л.
  • студена вода - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разреждаме майонезата с помощта на виното и 3-4 с.л. студена вода до гъстотата на разбито кисело мляко.

Заливаме желатина с 3-4 с.л. студена вода и след като набъбне, го разтопяваме на гореща водна баня.

Прибавяме го към майонезата, като го изсипваме на тънка струя при непрекъснато разбъркване.

С така приготвения желиран сос Майонеза (докато още не е желирал) можем да заливаме варени яйца и месо.

След това слагаме в хладилник, за да стегне нанесеният върху тях сосът за месо.

По наше желание можем да разнообразим цветово част от соса. За да получим:

- розов цвят - използваме 1 с.л. доматено пюре

- зелен цвят - използваме сока от 1/2 връзка магданоз

- кафяво - използваме с разтвор от карамелизирана захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: