Миди на фурна по моряшки

ЕфросияЕфросия
Novice
849
1
19/09/2010
"Директно от кухнята на морските вълци и специално за вас - миди по моряшки "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 271
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • миди - 3 кг (с черупките)
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 8 броя
  • моркови - 4 - 5 броя
  • брашно - 2 с.л.
  • дафинов лист
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитите миди се пускат във вряща вода, за да се разтворят черупките им. Изваждат се месестата част, измиват се и се пускат да заврят заедно с дафиновия лист.

Наситненият лук се задушава в мазнината. Прибавят се настърганите моркови и също се задушават. Поръсват се с брашното и се разбъркват. Заливат се с мидения бульон и сока от 4-5 домата, претрити през цедка.

Извадените от бульона миди се поставят в тава. Върху тях се изсипват задушените зеленчуци и се нареждат кръгчета от останалите домати.

Ястието се посолява на вкус и се пече във умерена фурна.

Рейтинг

5 5
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар