Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пролетна супа с лапад

Пролетна супа с лапад

MarianeMariane
Джедай
202169
Пролетна супа с лапад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лапад - 30 бр. листа
  • лук - 1 връзка пресен
  • моркови - 1 бр. по - голям
  • масло - 2 с.л.
  • фиде - 1 шепа
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - ½ кофичка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и моркова и ги запържете в загрятото масло. Добавете почистените от жили и нарязани на ситно листа отлапад.

Оставете ги да се задушат за 2-3 минути, след което залейте с 1.5 л гореща вода. Кипнете, подправете със сол и черен пипер.

Оставете зеленчуците да се готвят за 10 минути, след което добавете фидето и варете още 10-15 минути. Отстранете супата от котлона, оставете да се охлади и застройте с киселото мляко и яйцето.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: