Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Постен борш с гъби

Постен борш с гъби

Постен борш с гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • гъби - 300 г
  • картофи - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • зеле - 150 г
  • червено цвекло - 200 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - ½ ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете цвеклото, нарежете го на тънки ивички, изпържете го за 5-6 мин. в тиган с 2 с.л. горещо олио, добавете доматеното пюре, оцета, захарта и 5 с.л. вода и го задушавайте 1-2 мин.

Почистете моркова и го настържете на едро ренде и заедно с обеления и нарязан на ситно лук ги пържете 6-7 мин. в друг тиган, в който сте загрели останалото олио.

Почистете гъбите, измийте ги, нарежете ги на парчета и ги сварете за 7-8 мин. в 1 л вода.

Прибавете обеления и нарязан на кубчета картоф и варете още 6 мин.

Добавете моркова с лука и накълцаното на тънки ивички зеле и варете 6-7 мин.

Сипете задушеното цвекло, овкусете борша с черен пипер и сол и след 10 мин. махнете тенджерата от котлона.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: