Начин на приготвяне
Обелете цвеклото, нарежете го на тънки ивички, изпържете го за 5-6 мин. в тиган с 2 с.л. горещо олио, добавете доматеното пюре, оцета, захарта и 5 с.л. вода и го задушавайте 1-2 мин.
Почистете моркова и го настържете на едро ренде и заедно с обеления и нарязан на ситно лук ги пържете 6-7 мин. в друг тиган, в който сте загрели останалото олио.
Почистете гъбите, измийте ги, нарежете ги на парчета и ги сварете за 7-8 мин. в 1 л вода.
Прибавете обеления и нарязан на кубчета картоф и варете още 6 мин.
Добавете моркова с лука и накълцаното на тънки ивички зеле и варете 6-7 мин.
Сипете задушеното цвекло, овкусете борша с черен пипер и сол и след 10 мин. махнете тенджерата от котлона.