Начин на приготвяне
Първо си подгответе всички зеленчуци. Наситнете чесъна и лука, на малко по-едри кубченца нарежете чушките и лука. Обелете доматите и ги настържете, а гъбите нарежете на едре.
Задушете в сгорещеното олио първо лука, чушката и морковите. Овкусете ги със сол, добавете гъбите. След 8-10 минути налейте брендито към сместа.
Щом алкохолът се изпари, добавете чесъна с настърганите домати. Разбъркайте и продължете да пържите още 2-3 минути.
Измийте добре ориза и пригответе вода за него - на 1 част ориз трябва 2.5-3 части вода.
Сипете ориза в тигана и бъркайте непрекъснато, за да се позапържи. Овкусете с черен пипер и сол, добавете половината магданоз и копъра. Налейте водата и сложете капак.
Гответе ориза докато се усвои течността. Първо гответе на силен котлон, а след като водата заври, намалете. Гответе около 18-20 минути. Ако не е готов, трябва да долеете още малко вода.
Оставете ориза да стои под капак за още 5-10 минути, за да се задуши добре.
Поднесете вегетарианския ориз, като го поръсите с пресен магданоз.
Постният ориз с гъби, домати и чушка е готов.