Начин на приготвяне
Добре почистеният лапад се нарязва на едро. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в половината от маслото. Когато омекне, към него се добавя лападът и се готви до омекването му. Съдът се сваля от котлона.
В отделен съд се загрява останалото масло и се запържва брашното, което се разрежда със студено прясно мляко. Сосът се вари на умерен огън при непрекъснато бъркане, посолява се, добавя се черен пипер и се сваля от огъня. Когато се поохлади, към него се добавят яйчените жълтъци и се разбърква отново. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол.
Бешамеловия сос се обърква със задушените зелении, към тях се добавя настъргания 2/3 от кашкавал, сместа се обърква. Последно се добавят белтъците и отново се разбърква много внимателно.
Сместа се изсипва в предварително намазнена и поръсена с галета тава. Поръсва се с останалия кашкавал и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до запичане на кашкавала. За да не спихне суфелето, не се вади веднага от фурната.