Начин на приготвяне
Добре почистеният лапад се нарязва на едро. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в половината от маслото. Когато омекне, към него се добавя лападът и се готви до омекването му. Съдът се сваля от котлона.
В отделен съд се загрява останалото масло и се запържва брашното, което се разрежда със студено прясно мляко. Сосът се вари на умерен огън при непрекъснато бъркане, посолява се, добавя се черен пипер и се сваля от огъня. Когато се поохлади, към него се добавят яйчените жълтъци и се разбърква отново. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол.
Бешамеловия сос се обърква със задушените зелении, към тях се добавя настъргания 2/3 от кашкавал, сместа се обърква. Последно се добавят белтъците и отново се разбърква много внимателно.
Сместа за лападеното суфле се изсипва в предварително намазнена и поръсена с галета тава. Поръсва се с останалия кашкавал и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до запичане на кашкавала. За да не спихне суфлето от лапад, не се вади веднага от фурната.
Вижте също как да си приготвите суфле от тиквички или любимото шоколадово суфле.