Суфле от лапад

MarianeMariane
Джедай
202169
Суфле от лапад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Приемете нашето предложение за суфле от лапад с отворени обятия"

Необходими продукти

  • лапад - 500 г
  • лук - 1 връзка зелен
  • кашкавал - 150 г настърган
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 70 г
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеният лапад се нарязва на едро. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в половината от маслото. Когато омекне, към него се добавя лападът и се готви до омекването му. Съдът се сваля от котлона.

В отделен съд се загрява останалото масло и се запържва брашното, което се разрежда със студено прясно мляко. Сосът се вари на умерен огън при непрекъснато бъркане, посолява се, добавя се черен пипер и се сваля от огъня. Когато се поохлади, към него се добавят яйчените жълтъци и се разбърква отново. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол.

Бешамеловия сос се обърква със задушените зелении, към тях се добавя настъргания 2/3 от кашкавал, сместа се обърква. Последно се добавят белтъците и отново се разбърква много внимателно.

Сместа се изсипва в предварително намазнена и поръсена с галета тава. Поръсва се с останалия кашкавал и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до запичане на кашкавала. За да не спихне суфелето, не се вади веднага от фурната.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: