ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Печено Телешко»Телешко печено в собствен сос

Телешко печено в собствен сос

MarianeMariane
Джедай
202131267
Телешко печено в собствен сос
10/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Ех, всеки ден искаме да хапваме вкусно телешко като това"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1.2 кг плешка
  • бульон - 500 мл телешки
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 175 градуса. Намажете плешката с олио и я сложете в плитка тава с по-тлъстата страна отгоре. Натрийте месото със сол и черен пипер.

Сложете ястието да се пече около 60-75 минути, като от време на време го поливате със соса от печенето. Може да проверите степента на готовност с термометър за месо

Недопеченото месо отчита 52 градуса по целзий във вътрешността, средно изпеченото - 71, а добре изпеченото - 77 градуса.

Извадете готовото месо и го прехвърлете в затоплена чиния за сервиране. Към соса от печенето добавете телешкия бульон и кипнете. Варете соса 3-4 минути, като бъркате от време на време. Отстранете от котлона и прецедете.

Нарежете телешкото на тънки филийки и поднесете, залято със сос.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: