Чипс от сладки картофи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
448
375
09/03/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 530
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите салцата, смесете нарязаните домати, краставица и лука. Добавете захарта, нарязаната люта чушка, оцета, зехтина, сока и кората от лайм. Разбъркайте добре всичко и приберете на хладно.

Обелете картофите и ги нарежете на тънки ленти. Накиснете ги в студена вода за 40 минути, за да премахне нишестето от тях. Отцедете ги и подсушете с кухненска хартия.

Изпържете картофите във фритюрник или дълбок тиган с достатъчно олио, извадете и ги наредете на кухненска хартия. Поръсете чипса с морска сол и го сложете в тава, постлана с фолио.

Запечете набързо, колкото да се изсуши допълнително. Поръсете с нарязаната мента и сервирайте със салцата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар