Мусака с патладжани

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
05/09/2010
"Доверете ни се, когато ви казваме, че най-вкусната мусака се прави с патладжани!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 720
  • Преглеждания за месеца326
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се режат на колелца (патладжаните по дължина). В сгорещено олио задушете лука, прибавете и каймата заедно със сол и черен пипер.

В намазнена тава започнете да редите патладжани, отгоре кайма, отгоре кръгчета домати и чушки, поръсете с малко олио и подправки и редете така до изчерпване на продуктите.

Най-отгоре завършете с патладжани. Поръсете ястието обилно с магданоз и сложете да се изпече в умерена фурна.

Веднага след като извадите мусаката от печката наръсете с малко рендосан кашкавал и върнете за 5 минути да хване златист загар.

Огнеупорна правоъгълна тава от боросиликатно стъкло 33 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Огнеупорна правоъгълна тава от боросиликатно стъкло 33 см
12.00 лв.
Виж ››

Страхотна стъклена тава от висококачествено боросиликатно стъкло, която препоръчваме на всяка домакиня!

Рейтинг

5 9
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
miro
miro
10.01.2019 13:20
невероятно вкусна е но количеството на продуктите е за 10 членно семейство и тавата трябва да е огромна
0
0
Димитрова
Димитрова
24.08.2013 13:21
Рецептата е много хубава!А дали е гръцка или българска е все едно,все пак важен е крайния резултат!
3
0
:))
:))
02.06.2013 13:15
уйойол
0
0