ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пастети»Домашен пастет от черен дроб

Домашен пастет от черен дроб

EfrosiaEfrosia
Джедай
942
4k
10
15k
Домашен пастет от черен дроб
09/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
"С Домашен пастет от черен дроб може да впечатлите и най-взискателните си гости, но е толкова вкусен, че ви препоръчваме да си го изядете сами"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 200 г телешки, свински или птичи
  • масло - 100 г прясно краве
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • лук - сок от кромид
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дроба от ципите и кръвоносните съдове, нарежете го на филийки и го сварете в леко подсолена вода.

Смелете черния дроб в месомелачка с дребна решетка, прибавете разбитото масло и всички останали съставки в пасатор. Пасирайте докато се получи хомогенна смес.

Поднесете пастета с хляб.

Рейтинг

5 7
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: