Марокански сладки с фурми

12/09/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 342
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурмите се режат на ситно, поръсват се с канела. Грисът се залива със загрятия зехтин и се разбърква.

Добавя се топла вода и содата и се замесва тесто.

Разточва се на кора с дебелина половин сантиметър и се реже на ленти.

Върху всяка лента се слага плънка от фурми и се свива на руло. Реже се на кръгчета.

Пържат се в загрято олио до златисто и се отцеждат от мазнината.

Топват се в мед и се оставят върху хартия за печене. Сервират се, поръсени със сусамово семе.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар