Чеснови пържоли

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Чеснови пържоли1 / 2
30/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12 бр.
"Сочни пържоли, които не са подходящи само за романтична вечеря, защото са чеснови, но са идеални за всякакви други поводи"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 12 пържоли от рибица, може и от бут
  • червено вино - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • соев сос - 50 мл светъл
  • подправки - за скара на вкус, включващи кимион, черен пипер, майорана, риган, лют червен пипер
  • зехтин - 20 - 30 мл, може и олио
  • сол - на вкус
  • чесън - 6 - 7 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко свинските пържоли. Нарежете скилидки чесън на парченца и в края на месото вкарайте по 3-4 от тях.

Овкусете месото със сол и останалите подправки, сложете го в купа и залейте с червено вино.

Покрийте купата с фолио и я сложете за 1-2 часа в хладилника да престои.

След това подредете пържолите в тава, излейте виното от маринатата, соевия сос и зехтина заедно с малко вода. Пресовайте останалите глави чесън и разпределете равномерно по свинските пържоли. Овкусете отново с малко сол и подправки, завийте с фолио и оставете за час в хладилника.

Месото се пече в първия половин час на максимални градуси, след което за около час и нещо на 150 градуса.

Когато махнете фолиото месото трябва да е леко запечено. Ако не е, оставете непрокрито да се доизпече.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: