Начин на приготвяне
Начукайте при нужда пържолките от свинско месо, посолете ги, натъркайте с черен пипер и ги залейте с виното. Покрийте тавата и оставете да престоят така за 1-2 часа.
След това разпределете парченца масло, покрийте с фолио и сложете да се изпекат в предварително загряна фурна до готовност. Накрая махнете фолиото и запечете до загар при желание.
За песто Дженовезе сложете в кухненски робот или блендер скилидките чесън, листата босилек, , кедровите ядки (орехи) с малко сол и смелете. Постепенно се добавя през отвора зехтина и се разбива още малко.
Поднесете сочна свинска пържола в чиния, полята с вкусно песто Дженовезе.
Изкусителни пържоли с песто Дженовезе.
Коментари