Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с песто Дженовезе

Пържоли с песто Дженовезе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Пържоли с песто Дженовезе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 4 - 6 броя пържоли, без кост
  • масло - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 1 ч.ч.
  • босилек - 2 връзки, пресни листа
  • кедрови ядки - 40 г, може и орехи
  • пармезан - 50 - 60 г
  • зехтин - 7 с.л. Екстра върджин
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте при нужда пържолките от свинско месо, посолете ги, натъркайте с черен пипер и ги залейте с виното. Покрийте тавата и оставете да престоят така за 1-2 часа.

След това разпределете парченца масло, покрийте с фолио и сложете да се изпекат в предварително загряна фурна до готовност. Накрая махнете фолиото и запечете до загар при желание.

За песто Дженовезе сложете в кухненски робот или блендер скилидките чесън, листата босилек, , кедровите ядки (орехи) с малко сол и смелете. Постепенно се добавя през отвора зехтина и се разбива още малко.

Поднесете сочна свинска пържола в чиния, полята с вкусно песто Дженовезе.

Изкусителни пържоли с песто Дженовезе.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

павлина антова
павлина антова
а къде ви е пармезана
26.04.2015 20:59
Лили
Лили
Виното бяло или червено да бъде?
19.11.2013 11:20