Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Сос Песто Дженовезе

Сос Песто Дженовезе

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Сос Песто Дженовезе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1 бурканче
"Апетитно песто, с което може да направите чудеса в кухнята"

Необходими продукти

  • босилек - 100 г
  • кедрови ядки - 25 г
  • морска сол - 1 с.л.
  • пекорино - 50 г, настъргано
  • пармезан - 50 г, настъргано
  • зехтин - 200 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кедровите ядки се запържват в сух тиган около 3 мин. Счукват се в хаванче заедно с чесъна и морската сол.

Босилекът се прибавя постепенно, като се продължава да се чука, до получаването на гладка смес.

Смесват се отделно зехтинът с двата вида сирене и се смесват заедно с босилковата смес. Разбърква се добре.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: