Ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони със сос Песто

Макарони със сос Песто

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Макарони със сос Песто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5
"Внимавайте с тези макарони, защото ще се влюбите в тях"

Необходими продукти

  • макарони - 1 опаковка
  • бяло вино - 1/4 ч.ч.
  • маслини - 100 г без костилките
  • рикота - 100 г
  • черен пипер - 100 г
  • За соса Песто
  • босилек - 100 г
  • кедрови ядки - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 150 мл
  • пармезан - 100 г
  • сол - на вкус
  • масло - за формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хаванче се счукват босилекът, кедровите ядки и чесънът. Долива се зехтин, докато съставките го поемат напълно. Сипва се щипка сол и се осолява.

Към соса се прибавят маслини на малки парченца, рикотата и виното. Поръсва се с черен пипер и се разбърква. Готви се на тих огън.

Пастата се вари според указанията на опаковката, отцежда се и се добавя към соса. Готви се на тих огън и се прехвърля в намаслена тава. Запича се до получаваното на златистокафяв цвят.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: