Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени домати»Печени домати с яйца и сос Песто

Печени домати с яйца и сос Песто

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Печени домати с яйца и сос Песто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • домати - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • пармезан - 1 с.л. настърган
  • рукола - 30 г
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 5 стръка
  • зехтин - 100 мл
  • сол - 1 щипка
  • лешници - 30 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се сос Песто, като руколата се накъсва, чесънът и магданозът се нарязват на ситно. Руколата, чесънът, магданозът, солта, пармезанът, зехтинът и лешниците се смесват и се пасират.

Върхът на доматите се отрязва и меката вътрешност се изгребва с лъжичка.

Доматите се нареждат в тавичка, постлана с хартия за печене. Във всеки домат се слага от соса песто.

Яйцата се чукват и всяко яйце се слага в домат. Пекат се 25 минути на 180 градуса. Сервират се горещи.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: