Зелен фасул по холандски

ДиманаДиманаНовак
19/11/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 065
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • лимонов сок
  • оцет
  • вода
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете фасула, измийте го и го варете в подсолена вода заедно с обеления лук и парче лимонова кора.

Разбийте жълтъците добре, разредете с чашка вода и още толкова оцет. Сложете яйчената смес на котлона и бийте до сгъстяване.

Накрая добавете 2 с.л. масло в соса. Прибавете соса към фасула, овкусете с подправки и поднесете към пържоли или пилешки ястия.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар