Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180°C. Постелете формата за печене с хартия за печене.
Разтопете шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова.
В голяма купа разбъркайте захарта и яйцата, докато станат пухкави. Добавете ванилията, след това внимателно смесете разтопената шоколадова смес.
Пресейте брашното, какаото и солта и ги добавете към сместа. Разбъркайте внимателно. Изсипете тестото във формата и разравнете с лъжица.
Печете браунито около 25 минути или докато клечка за зъби, бодната по средата, излезе с влажни трохи. Браунито трябва да остане леко влажно вътре. Оставете го да изстине напълно преди да нарежете.
В тенджерка разтопете на слаб огън шоколада, сметаната и маслото заедно, като разбърквате, докато стане гладък сос. Поръсете порцията брауни с шоколадовия фъдж сос и сервирайте с топка ванилов сладолед.
Вижте също как да си направите сладкиш Негърче или ретро сладкиша Жадната Монахиня.