Начин на приготвяне
Измийте добре целия петел и го нарежете на порции, след което го сложете в тенджера с подсолена вода и го сварете. Ако е домашно отглеждано животното, варенето ще отнеме повече време, затова аз използвах тенджера под налягане.
Измийте хубаво ориза под течаща струя студена вода. Аз винаги използвам ориз басмати, но вие може да го приготвите с друг. Сложете го в тава и залейте с топлата вода.
Нарежете лука на ситно и го запържете в маслото. Добавете го в ориза и разбъркайте. Прибавете също куркумата, сол на вкус, пипер и бахар на зърна. Разбъркайте. Наредете отгоре месото, като го оваляте в сол, червен и черен пипер.
Печете петела с ориз на фурна за около час на 200 градуса.
Вижте също как се чисти петел.