Задушено агнешко бутче

Косьо
Косьо
Новак
13/11/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 025
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • сланина - 100 г
  • мазнина - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • корени - за супа
  • вино - 1 ч.ч.
  • лимонов сок
  • сол - на око
  • черен пипер - прясно смлян
  • бахар - няколко зърна
  • дафинови листа - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ситно лука и корените за супа и ги запържете в мазнина, като овкусите със сол, черен пипер, бахар, дафинови листа.

Агнешкото бутче измийте, подсушете и шпиковайте с парченца сланина. Добавете към зеленчука в съда, покрийте и задушете до омекване. След това долейте виното и доварете.

При поднасяне нарежете бутчето на парчета, полейте с прецедения сос от съда и гарнирайте със салата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар