Начин на приготвяне
Първо пригответе сиропа. Сипете в тенджерка водата със захарта и портокаловата кора, сложете на силен огън.
Когато сместа закъкри, намалете силата на огъня и варете 10-тина минути. Свалете от котлона и ароматизирайте с ромовата есенция. Охладете.
Разбийте яйцата с белтъка и захарта. Когато побелят, сипете към тях олиото и киселото мляко. С непрекъснато разбиване добавете гриса, фино смлените портокалови кори и лешниците.
Накрая добавете към сместа през цедка брашното с бакпулвера. Разбъркайте с дървена лъжица.
Намазнете и набрашнете тава за печене. Сипете сместа вътре.
Загрейте фурната на 190 градуса и изпечете сладкиша за 30-тина минути.
Направете много дупчици с клечка за зъби по повърхността на сладкиша. Полейте горещия сладкиш със студения сироп и оставете за 2 часа.
Гарнирайте с топинг и бита сметана за разкош.
Традиционното испанско реване е готово.
Вижте също как да си направите арменско реване или любимото турско реване.