Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Традиционно испанско реване

Традиционно испанско реване

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
9302k17k
Традиционно испанско реване
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Разкошен испански десерт - вижте как да си приготвите това неустоимо традиционно реване."

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр. + 1 белтък
  • грис - 250 грама
  • захар - 130 грама
  • кисело мляко - 300 грама
  • лешници - 3 - 4 с.л. смлени
  • олио - 80 мл (или зехтин)
  • брашно - 4 с.л. с връх
  • портокалова кора - от 1 бр.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче (5 г)
  • За сироп
  • захар - 500 грама
  • вода - 750 мл
  • портокалова кора - от 1 бр.
  • ромова есенция - 3 капки
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Първо пригответе сиропа. Сипете в тенджерка водата със захарта и портокаловата кора, сложете на силен огън.

Когато сместа закъкри, намалете силата на огъня и варете 10-тина минути. Свалете от котлона и ароматизирайте с ромовата есенция. Охладете.

Разбийте яйцата с белтъка и захарта. Когато побелят, сипете към тях олиото и киселото мляко. С непрекъснато разбиване добавете гриса, фино смлените портокалови кори и лешниците.

Накрая добавете към сместа през цедка брашното с бакпулвера. Разбъркайте с дървена лъжица.

Намазнете и набрашнете тава за печене. Сипете сместа вътре.

Загрейте фурната на 190 градуса и изпечете сладкиша за 30-тина минути.

Направете много дупчици с клечка за зъби по повърхността на сладкиша. Полейте горещия сладкиш със студения сироп и оставете за 2 часа.

Гарнирайте с топинг и бита сметана за разкош.

Традиционното испанско реване е готово.

Вижте също как да си направите арменско реване или любимото турско реване.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: