Начин на приготвяне
Първо пригответе блата. Разбийте маслото със захарта. Добавете към тях разтопения и леко охладен шоколад. Бъркайте с помощта на дървена лъжица.
Започнете да добавяйте един по един жълтъците, като разбивате след всеки един и едва, когато се усвои добре, прибавяте следващия.
Разбийте на сняг белтъците и ги добавет към горната смес.
Разделете хомогенната смес на 3 равни части. Пригответе тава с хартия за печене и сипете едната част, изпечете в загрята на 180 градуса фурна. Изпечете така всички блатове.
За крема разбийте яйцата със захарта, като съдът с тях е поставен в друг с гореща вода на слаба температура.
Когато се получи гладък крем, свалете от огъня и смесете с разтопения с маслото шоколад.
Слепете блатовете с шоколадовия крем и украсете сглобената торта с бадемите.
Бързата шоколадова торта с яйчен блат е готова.
Вижте също как да си направите шоколадова торта с натрошени бисквити или любимата шоколадова торта с маскарпоне.