Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Содени питки»Ирландски соден хляб

Ирландски соден хляб

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3081k4k2
Ирландски соден хляб
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Вкусен соден хляб с хрупкава коричка."

Необходими продукти

  • кисело мляко - 2 ч.чаши
  • брашно - 4 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа. Добавете вътре содата и солта, разбъркайте.

Оформете кладенче в средата и сипете киселото мляко. Разбъркайте с вилица докато започне да се оформя тесто.

Прехвърлете го на набрашнен плот и домесете с ръце за кратко, за да се образуват топка.

Сложете хартия за печене в тава и сложете вътре хляба.

С помощта на остър нож направете плитки диагонални разрези.

Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете хляба до готовност - около 40 минути.

Охладете хляба върху решетка, след което вече може да го разрежете и поднесете.

Ирландският соден хляб е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: