Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Змиорка с чесън и пипер

Змиорка с чесън и пипер

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
9292k17k
Змиорка с чесън и пипер
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Разкошно испанско ястие - змиорки с чесън и пикантен вкус."

Необходими продукти

  • змиорка - 200 г (Ангулас - малки сладководни змиорки)
  • кайенски пипер - 1 - 2 чушлета, сухи
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 90 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо загрейте на слаб огън зехтина. Запържте за кратко целите чушлета и нарязания чесън.

Когато чесънът пусне аромата си, веднага добавете змиорките и посолете. Бъркайте 2-3 минути, като може да увеличите леко котлона.

Свалете ог огъня и прехвърлете в индивидуални глинени съдове.

Поднесете и консумирайте топли. Приготвени в баски стил, змиорките са много вкусни.

Ако искате да са по препечени, първо запържете зморките с лютите чушки, а накрая добавете чесъна.

Змиорката с чесън и пипер е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: