Начин на приготвяне
Почистете и измийте добре краставичките, отрежете крайчетата им и от двете страни.
Измийте бурканите и започнете да добавяте във всеки един - 7 зърна пипер, 6 лъжици оцет, щипка синап, 3 зърна бахар, равна лъжица захар, хималайска сол, щипка от нязания лук, копър и 1-2 нарязани скилидки чесън.
Сложете по 6 краставички във всеки буркан - ако са по-големи, може да резнете някои по дължина наполовина.
Долейте вода, която да достигне до гърлото на буркана. Затворете с капачките.
Сварете бурканите за 5 минути от момента на кипване на водата.
Извадете и ги обърнете с капачката надолу, оставете да престоят така докато изстинат.
Здравословната рецепта за кисели краставички е много сполучлива.
Вижте също как да си направите кисели краставички без варене и разберете защо е полезно да хапвате кисели краставички.