Ezine.bg»Рецепти»Паста»Ньоки с бекон и масло

Ньоки с бекон и масло

Ньоки с бекон и масло
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Едни много вкусни ньоки с бекон, които веднага ще ви станат любими."

Необходими продукти

  • пармезан - 150 грама
  • ньоки - 500 грама
  • масло - 50 грама
  • яйца - 2 броя
  • чесън - 1 скилидка
  • бекон - 150 грама
  • прясно мляко - 50 мл
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ньоките във вряща подсолена вода докато изплуват на повърхността. Извадете ги с помощта на решетъчна лъжица.

Загрейте маслото с олиото в тиган. Запържете наситнения чесън, а след малко прибаевте и нарязания на малки кубчета бекон.

Междувременно разбийте яйцата с млякото и настъргания пармезан.

Добавете ньоките в тигана с бекона и след 1-2 минути разбъркване сипете яйчената смес. Не спирайте да бъркате.

Махнете от котлона и продължавайте разбъркването до сгъстяване на соса. Накрая поръсете с черен пипер.

Разпределете в чинии и сервирайте веднага.

Вижте как да си приготвите и Картофи Карбонара на фурна.

Ньоките с бекон и масло са много вкусни!

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: