Начин на приготвяне
Сварете ньоките във вряща подсолена вода докато изплуват на повърхността. Извадете ги с помощта на решетъчна лъжица.
Загрейте маслото с олиото в тиган. Запържете наситнения чесън, а след малко прибаевте и нарязания на малки кубчета бекон.
Междувременно разбийте яйцата с млякото и настъргания пармезан.
Добавете ньоките в тигана с бекона и след 1-2 минути разбъркване сипете яйчената смес. Не спирайте да бъркате.
Махнете от котлона и продължавайте разбъркването до сгъстяване на соса. Накрая поръсете с черен пипер.
Разпределете в чинии и сервирайте веднага.
Вижте как да си приготвите и Картофи Карбонара на фурна.
Ньоките с бекон и масло са много вкусни!