Ezine.bg»Рецепти»Паста»Ньоки от грис със сос от касис

Ньоки от грис със сос от касис

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Ньоки от грис със сос от касис1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • грис - 10 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сок от касис - 120 мл
  • нишесте - 3 с.л.
  • касис - 50 г
  • масло - 70 г
  • кокосови стърготини - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се кипва и при непрекъснато бъркане се добавя грисът. Добавя се солта и 1 супена лъжица от захарта. Вари се до сгъстяване около 7 минути. Сваля се от котлона и се охлажда.

Сокът се кипва с останалата захар и се сваля от котлона. Нишестето се размива в малко вода и се добавя при непрекъснато бъркане към горещия сок. Добавя се касисът и сместа се оставя да се охлади.

Яйцата се разбиват, добавя се изстиналият грис и се разбърква. С помощта на две супени лъжици, които постоянно се топят в гореща вода, се оформят малки ньоки - продълговати елипсовидни формички от сместа.

Всички ньоки се овалват в кокосовите стърготини и се запържват от всички страни в масло до златисто. Сервират се в затоплена чиния и се поливат със соса от касис.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: