Начин на приготвяне
Млякото се кипва и при непрекъснато бъркане се добавя грисът. Добавя се солта и 1 супена лъжица от захарта. Вари се до сгъстяване около 7 минути. Сваля се от котлона и се охлажда.
Сокът се кипва с останалата захар и се сваля от котлона. Нишестето се размива в малко вода и се добавя при непрекъснато бъркане към горещия сок. Добавя се касисът и сместа се оставя да се охлади.
Яйцата се разбиват, добавя се изстиналият грис и се разбърква. С помощта на две супени лъжици, които постоянно се топят в гореща вода, се оформят малки ньоки - продълговати елипсовидни формички от сместа.
Всички ньоки се овалват в кокосовите стърготини и се запържват от всички страни в масло до златисто. Сервират се в затоплена чиния и се поливат със соса от касис.