Начин на приготвяне
Смесваме прясното мляко със захарта и ги изсипваме в дълбок съд. Добавяме стафидите. Загряваме на силен огън и бъркаме докато захарта се разтвори напълно. Вливаме на тънка струйка какаото, което сме размили предварително в 2-3 с.л. вода. При непрекъснато бъркане сипваме и гриса.
Бързо намаляваме котлона и оставяме сместа да се сгъсти до консистенцията на гъста каша. Добавяме канелата, сваляме от котлона и оставяме за около 20 минути да се охлади.
Докато сместа се охлажда приготвяме ваниловия сос. Смесваме млякото със захарта, добавяме нишестето, което сме размили в малко хладка вода и кипваме. Варим на тих огън 15 минути, след което ароматизираме с ванилията и сваляме от котлона.
Охладената смес за десерта се изсипва във формички и се оставя да стегне. След това се обръща върху подходяща чинийка. Заливаме го със ванилов сос и поднасяме.
Може да сипете всичко в голяма форма и да поднесете нарязан на парчета.