Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата, като се заделя един жълтък. Към яйцата се прибавя натрошеното сирене.
Вземат се два листа от корите, намазват се олио и се слагат един върху друг.
Взема се от плънката, разпределя се върху корите, след което те се навиват на руло. Така се процедира с останалите листове и плънка.
Рулцата се нареждат едно до друго в намазнена тава. С помощта на остър нож се нарязват на малки банички. Отгоре се намазват с мазнина и разбит жълтък. За завършек се поръсват със сусам.
Баничките се пекат за половин час в загрята на 200 °C фурна.
Малки банички със сирене и готови кори са идеални за парти или просто за закуска. Опитайте!
Вижте още напътствия как да направите най-вкусната баница.