Начин на приготвяне
Тази рецепта е с остатъчен квас, но ако решите да я направите обикновена, увеличете брашното на 400 г киселото мляко на 200 г и кравето масло на 200 г.
В купата на планетарен миксер сложете остатъчния квас, добавете пресятото с щипка сол брашно, захарта и ванилията.
Пуснете миксера на най-ниската степен и месете, докато тестото стане гладко.
В процеса на месене прибавете студеното краве масло на парченца.
Увийте тестото в парче найлон. Оставете го да почине един час, а през това време направете крема. Налейте прясното мляко в тенджерка, прибавете яйцето, захарта, ванилиите и нишестето.
Сложете съда на загрят котлон и започнете веднага да бъркате, докато кремът се сгъсти. Отстранете и охладете.
Почистете черешите от костилките. Разделете тестото на 6 еднакви части, по около 60°C.
Всяка разточете на дълга, широка около 8-10 см лента.
В средата сложете по дължина крем, а върху него наредете череши. Загънете двата края навътре, прехвърлете едната страна на тестото да покрие черешите и след това похлупете с другата страна.
Навийте рулцата на малки сладки банички на кравай. Намажете с разтопено краве масло и наредете в тава, застлана с хартия за печене.
Изпечете на 190 °C в предварително загрята фурна до приятен загар.
Готовите банички поръсете обилно с пудра захар.
Да ви е сладко с тези разкошни малки банички с ванилов крем и череши!