Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадови торти»Много шоколадова торта с маскарпоне

Много шоколадова торта с маскарпоне

КрисиКриси
Новак
115
Много шоколадова торта с маскарпоне2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Тази година вашата рота за рожден ден ще изглежда така! Уникална много шоколадова торта с маскарпоне!"

Необходими продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 2 ч.ч./240 мл/
  • брашно - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилова захар - 1 бр. 0.01 г
  • За сиропа
  • 250 мл кондензирано мляко за кафе / 7, 5%/
  • За крема
  • маскарпоне - 500 г
  • кондензирано мляко - 1 кутия /консерва/
  • сухо мляко - 1 п
  • течен шоколад - 400 г /Нутела/
  • течна сладкарска сметана - 200 мл неподсладена
  • За украса
  • черен шоколад - 100 г Милка
  • прясно мляко - 50 мл
  • киндер буено - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта и ваниловата захар. Прибавя се прясното мляко и олиото, брашното, пресято с бакпулвера и какаото, затворено в малко гореща вода.

Отново се разбива за кратко.

Изсипва се в голяма правоъгълна тава /използвам тази на фурната/ върху хартия за печене. Пече се шоколадовият блат на 180 °C в предварително загрята фурна.

От изпечения и охладен блат се изрязват всички крайчета. Смилат се в чопър и се използват за украса на тортата.

Блатът се нарязва на 4 ленти по дължина.

Сиропират се с кондензираното мляко за кафе.

Кремът се приготвя, като, първо, се разбива сметаната, добавя се маскарпоне и сухо мляко, следва кондензираното мляко и накрая течният шоколад. Разбива се интензивно до получаването на гладък шоколадов крем.

Първата лента се намазва с крем и се навива на стегнато руло, което се поставя върху поднос вертикално. Втората лента се маже с крем и внимателно се навива около рулото.

По този начин се сглобява тортата, която прилича на пънче.

Малка част от крема за тортата се оставя за намазване на вече оформената шоколадова торта.

Шоколада се разтопява с прясното мляко на водна баня или в микровълнова.

Внимателно се разпределя върху много шоколадова торта с маскарпоне и се украсява с парченца Киндер буено.

Вижте още любими предложения за торта за рожден ден, както и парти хапки за рожден ден.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: