Начин на приготвяне
На дъното на ринг за торта се слага блатът за торта. Шоколадът се разтопява на водна баня заедно с прясното мляко. Оставя се да се охлади. Добавя се сметаната и сместа се излива върху блата. Оставя се за 3 часа в хладилника.
Приготвя се ментовият слой, като млякото се кипва, сваля се от котлона, в него се пускат стръковете мента и се похлупва с капак. След 10 минути се прецежда. Ментата се отцежда и се нарязва на ситно.
Желатинът се накисва за 10 минути в студена вода и се оставя да набъбне. В купа се смесват жълтъците и захарта. Добавя се по малко от млякото и сместа се слага на котлона.
Оставя се да кипне и в сместа се разтваря желатинът. Сваля се от котлона, добавя се нарязаната мента и сметаната. Излива се върху шоколадовия слой и се оставя за 3 часа в хладилника.