Начин на приготвяне
В тенджерка се загрява 400 мл прясно мляко със захарта. В останалите 100 мл прясно мляко се разбърква пудингът, царевичното нишесте и сипваме на тънка струя в горещото мляко. Разбърква се с телена бъркалка, докато сгъсти.
Сваля се от котлона и прибавяме маслото - от топлината да се разтопи, то придава на крема по-добър вкус и лесно стяга. В правоъгълна тава сипваме два черпака крем на дъното, като се заравнява.
Отгоре се нареждат ред бисквити, следва по голяма част от крем, втори ред бисквити и завършваме с крем. Оставя се да стегне в хладилника.
Загрява се в канче масло, добавя се течен шоколад да се разтопи и сваляме от огъня.
Оставя се леко да се охлади и с лъжица отгоре се оформя решетка от разтопен шоколад.
Бисквитената торта се оставя да стегне, после се нарязва на парчета и сервираме.