Торта Троен Шоколад

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k2k6
Торта Троен Шоколад
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
16/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Когато наистина, ама наистина обичате шоколад, тогава ви трябва не просто шоколадова торта, а торта Троен шоколад"

Необходими Продукти

  • какаови бисквити - 200 г
  • млени ядки - орехи или пожелание - 50 г
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 150 г
  • течна сметана - 1 л
  • прясно мляко - 500 мл
  • черен шоколад - 200 г
  • млечен шоколад - 200 г
  • бял шоколад - 200 г
  • желатин - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме, като в подходящ съд смесваме сметаната и млякото. В блендер смилам бисквитите (използвах Закуска).

Смесвам ги с млените ядки, като аз се спрях на орехи може да ползвате бадеми или каквото решите.

Прехвърляме във формата за торта с махащи се стени с диаметър 24 см.

Прибавяме разтопеното масло и разбъркваме, като след това разпределяме равномерно по дъното на съда, притискайки леко с ръка, за да оформяме блата.

Поставяме в хладилника за кратко.

През това време накисваме едно пакетче желатин в малко студена вода, за да набъбне. Разделяме и млечно-сметановата течност на три части.

Прехвърляме една част в тенжерка, прибавяме захарта и слагаме на котлона да се загрее почти до завиране, когато е достатъчно топла, прибавяме начупения черен шоколад и набъбналия желатин и разбърквам, докато се разтвори всичко и се получи хубава, хомогенна, шоколадова смес.

Изливаме върху извадената от хладилника форма за торта. Прибираме в хладилника да стегне (аз слагам в фризер за по бързо).

За втората и третата част от сместа не слагаме захар, тъй като шоколадите са достатъчно сладки.

Излизваме всяка част последователно, след като предишната е стегнала, като оставяме леко да изстине преди това, за да не размекне слоят отдолу.

Поставяме в хладилника за през нощта.

За декорацията на моята торта Три шоколада аз разтопих млечен шоколад на водна баня и когато се разтопи нарисувах розата върху алуминиево фолио и го сложих във фризира да стегне, като внимаваме да не се намачка.

Когато шоколадът се втвърди, отлепяме и поставяме върху тортата Троен шоколад.

Може да декорирате с декорация по ваш избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: