Начин на приготвяне
Започваме, като в подходящ съд смесваме сметаната и млякото. В блендер смилам бисквитите (използвах Закуска).
Смесвам ги с млените ядки, като аз се спрях на орехи може да ползвате бадеми или каквото решите.
Прехвърляме във формата за торта с махащи се стени с диаметър 24 см.
Прибавяме разтопеното масло и разбъркваме, като след това разпределяме равномерно по дъното на съда, притискайки леко с ръка, за да оформяме блата.
Поставяме в хладилника за кратко.
През това време накисваме едно пакетче желатин в малко студена вода, за да набъбне. Разделяме и млечно-сметановата течност на три части.
Прехвърляме една част в тенжерка, прибавяме захарта и слагаме на котлона да се загрее почти до завиране, когато е достатъчно топла, прибавяме начупения черен шоколад и набъбналия желатин и разбърквам, докато се разтвори всичко и се получи хубава, хомогенна, шоколадова смес.
Изливаме върху извадената от хладилника форма за торта. Прибираме в хладилника да стегне (аз слагам в фризер за по бързо).
За втората и третата част от сместа не слагаме захар, тъй като шоколадите са достатъчно сладки.
Излизваме всяка част последователно, след като предишната е стегнала, като оставяме леко да изстине преди това, за да не размекне слоят отдолу.
Поставяме в хладилника за през нощта.
За декорацията на моята торта Три шоколада аз разтопих млечен шоколад на водна баня и когато се разтопи нарисувах розата върху алуминиево фолио и го сложих във фризира да стегне, като внимаваме да не се намачка.
Когато шоколадът се втвърди, отлепяме и поставяме върху тортата Троен шоколад.
Може да декорирате с декорация по ваш избор.