Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа от печено пиле и спанак

Пилешка супа от печено пиле и спанак

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2239639364
Пилешка супа от печено пиле и спанак
Снимка: Анонимен
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Останало ви е вчерашно пиле? Ето най-доброто, което може да сътворите с него - пилешка супа от печено пиле и спанак."

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 600 г, печени
  • олио - 5 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • кромид лук - 1 глава
  • праз лук - 1 стрък (само бялата част)
  • моркови - 1 бр.
  • чушка - 1 бр., червена
  • целина - 1 - 2 стъбла (ситно нарязани)
  • спанак - 200 г
  • бульон - 1 л, пилишки или зеленчуков
  • спагети - 1 шепа или фиде, ситно натрошени
  • за застрйката
  • яйца - 1 бр.
  • заквасена сметана - 4 с.л. или гъсто кисело мляко
  • магданоз - 1 малка шепа
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна супа ще използваме останалото бяло месо (гърди) от печеното предния ден пиле. Месото се нарязва или накъсва на парченца, а ако има останали кости, те не се изхвърлят, те ще направят бульона още по-богат.

В подходяща тенджера загряваме маслото и олиото и добавяме ситно нарязаните лук, морков, стрък праз, червени чушки и целина. Поръсваме с щипка сол и периодично разбъркваме, докато зеленчуците омекнат. Добавявяме измития и нарязан на едро спанак и оставяме, докато се задуши.

Наливаме горещия пилешки или зеленчуков бульон и печеното накъсано пилешкото месо (заедно с костите).

Оставяме супата от пиленце да покъкри 15 - 20 минути и добавяме натрошеното фиде или спагети.

След още 10-15 минути отделяме 1-2 черпака от бульона на супата, за да направим застройката. Оставяме реко да поизстине и към него добавяме ситно скълцания магданоз, скилидка чесън и заквасената сметана (или кисело мляко) и яйцето.

Разбъркваме енергично, подправяме със сол и черен пипер на вкус, постепенно добавяме още малко от супата, докато застройката се темперира.

Добавяме при непрекъснат бъркане застройката към горещата пилешка супа от печено пиле и спанак и дърпаме от котлона.

Добър апетит!

Вижте също как да направите гъбена супичка за душата.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
.